Onderwijslogistiek Support

Aanmaken landingspagina binnen opleidingspagina's

Aangepast op

Stap 1: Aanvragen Homepage en Widget

Wanneer je ervoor kiest om een landingspagina op een opleidingspagina te plaatsen dient er één opleiding specifieke Homepage en één opleiding specifieke Widget aangevraagd te worden, dit verzoek kan de Brightspace academie projectleider van jouw academie sturen naar: [email protected]. Vermeld hierbij duidelijk voor welke opleidingspagina de Homepage en Widget aangevraagd worden.

Je ontvangt een bericht zodra de Homepage en Widget zijn aangemaakt. Wanneer je de opleidingspagina opent, land je op de opleiding specifieke homepage. Op de homepage kun je een overzicht van het curriculum tonen d.m.v. een iframe.

Stap 2: Plaatsen van de landingspagina.

Als academie/opleiding ben je zelf verantwoordelijk voor het maken en onderhouden van de landingspagina. In deze handleiding delen we een voorbeeld van de landingspagina van Archeologie en Finance & Control, deze kan je onderstaand downloaden ter inspiratie. Kleurcodes zijn te vinden op de Saxion brandportal van Saxion. Om naar een cursus te linken dien je de URL van de homepagina van de desbetreffende cursus te kopiëren en als hyperlink in de landingspagina toe te voegen.

Wanneer de landingspagina gereed is plaats je hem bij manage files in de opleidingscursus, dit doe je op de volgende manier:

  1. Ga naar Course Admin
  2. Ga onder Site Resources naar Manage Files
  1. Ga naar Upload
  1. Selecteer het juiste bestand
  2. Klik op Save

Stap 3: Landingspagina koppelen aan de homepage van de opleidingspagina

  1. Stuur een mailtje naar [email protected] om te laten weten dat de landingspagina klaar staat om gekoppeld te worden. Nadat functioneel beheer de landingspagina heeft gekoppeld wordt deze als volgt weergegeven.

Stap 4: Bestand bijwerken of updaten

Het is mogelijk om het bestand op twee manieren te onderhouden, dat kan binnen Brightspace (4.1) of via het uploaden van een nieuwe versie (4.2)

4.1 Het is mogelijk om het bestand binnen Brightspace te bewerken

  1. Om het bestand binnen Brightspace te bewerken ga je weer naar Manage Files
  2. Klik achter de landingspagina op het pijltje om het menu te openen
  3. In het menu kies je voor Edit File
  1. Het is nu mogelijk om binnen Brightspace het bestand te bewerken.

4.2 Een nieuwe versie van het bestand plaatsen.

  1. Om een nieuwe versie van het bestand te plaatsen wis je eerst het oude bestand
  1. Upload nu de nieuwe versie van het bestand zoals in stap 2 is uitgelegd. Let er hier wel op dat de bestandsnaam exact gelijk moet zijn als de naam van het verwijderde bestand! Wanneer dit niet het geval is zal de nieuwe versie niet getoond worden.
Vorige Artikel Secties aanmaken door School Support
Volgende Artikel Wanneer krijgt een gebruiker een account in Brightspace en wanneer gaat deze weer dicht?
Meer hulp nodig? Mail je vragen over Brightspace naar [email protected] of bel naar 088-0191020, doorkiesnummer 1. Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.