Misschien vraag je je wel eens af waarom er eigenlijk voor herkansingen een apart inleverpunt is? Waarom wordt niet gewoon het eerste inleverpunt nogmaals gebruikt zoals dat meestal in Blackboard het geval was? Hieronder geven we je 4 belangrijke redenen om een apart inleverpunt voor je herkansingen te maken.
1. Archivering van beoordelingen
Wanneer je een tweede kans in dezelfde rubric beoordeelt, wordt de eerste beoordeling in die rubric overschreven. Je kunt dan op een later moment (of tijdens een accreditatie) niet meer terugvinden waarom, en dat, de opdracht eerder met een onvoldoende was beoordeeld.
2. Duidelijkheid van feedback
Door een apart inleverpunt met nieuwe rubric te gebruiken, blijft het duidelijk welke feedback (gegeven in de rubric) bij de eerste kans hoort en welke bij de herkansing. Dit helpt zowel de student, als de docent om voortgang en verbeteringen te volgen.
3. Vergelijking van beoordeling en voortgang
Een apart inleverpunt maakt het eenvoudiger om de prestaties van studenten, tijdens de eerste en tweede kans, te vergelijken. Als beide kansen in hetzelfde inleverpunt zouden plaatsvinden, zou het moeilijk zijn om te zien hoe de feedback van de eerste kans zich verhoudt tot de herkansing. Om een vergelijking te maken, kun je nu beide pogingen in aparte vensters openen om ze zo naast elkaar te leggen.
4. Organisatie
Het scheiden van inleverpunten helpt bij het organiseren van de cursusinhoud en maakt het voor studenten gemakkelijker om hun inzendingen te beheren. Ze weten precies waar ze hun herkansing moeten indienen.
Wil je meer lezen over het aanmaken van herkansingen in je cursus? Klik dan hier.