Onderwijslogistiek Support

Hoe controleer ik of er een Open Access link beschikbaar is naar literatuur en hoe voeg ik deze dan toe?

Aangepast op

In dit artikel kun je lezen hoe je kunt controleren of er een link naar een bepaald document beschikbaar is en hoe je deze dan kunt toevoegen aan de content van je cursus.

Wanneer je materiaal wil hergebruiken in het onderwijs, houd dan rekening met het auteursrecht en de mogelijke kosten die daaraan verbonden zijn. Je bent altijd verplicht om correct te citeren en te verwijzen.

Het kan voorkomen dat materiaal niet online beschikbaar. In dat geval mag je het document alleen gebruiken als het voldoet aan de regels voor auteursrechtelijke overnames.

Open Access Publicaties

  1. Ga naar creativecommons.com, https://doaj.org/, https://www.openaccess.nl/en of een andere open access website om naar het document te zoeken.
  2. Als er een Open Access link beschikbaar is, plaats deze dan als een weblink in de cursus. Klik hier voor uitgebreide instructies over het toevoegen van links.
Vorige Artikel Wat zijn auteursrechtelijk beschermde materialen?
Volgende Artikel De Calendar widget
Meer hulp nodig? Mail je vragen over Brightspace naar [email protected] of bel naar 088-0191020, doorkiesnummer 1. Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.