Onderwijslogistiek Support

Het kiezen van een Grade Scheme

Aangepast op

Als je een Grade Category of Grade Item aanmaakt, moet je altijd een Grade Scheme instellen. In dit artikel leggen we uit wat een Grade Scheme is, welke Grade Schemes er standaard beschikbaar zijn en hoe je je eigen Grade Scheme kunt maken.

Wat is een Grade Scheme en wat doet het?

Grade Schemes zijn organisatorische schema's die het beoordelen begrijpelijk maken voor de docent en studenten op Brightspace. Omdat Brightspace met percentages rekent, kun je deze bijvoorbeeld omrekenen op een 10-puntsschaal of een letterwaarde toekennen. Dit kan door middel van het instellen van een Grade Scheme.

Kort gezegd: met Grade Schemes is het mogelijk om te bepalen waarop cijfers worden geregistreerd. Je kunt beslissen of de cijfers moeten worden getoond in een symbool, tekst of naar boven moeten worden afgerond tot een bepaald percentage.

Welke Grade Schemes zijn er standaard beschikbaar?

Op dit moment zijn er een aantal schema's beschikbaar in Brightspace. Dit wordt mogelijk nog aangepast. De schema zijn door jou zelf aan te passen, of direct te gebruiken wanneer ze al passend zijn.

  • Cijfer: Berekent een eindcijfer o.b.v. de percentages, waarbij 95-100%= 10, 85-90%= 9 , 75-80%= 8 , etc.
  • Niet voldaan/ voldaan: Vanaf 51% is een opdracht 'Voldaan', daaronder 'Niet voldaan'
  • No Go/ Go

Maak jouw eigen Grade Scheme aan

In het geval dat de beschikbare schemes voor jou niet werken, kun je een eigen scheme aanmaken. Ga hiervoor naar Grades, en vervolgens naar het tabje Schemes. Klik op New Scheme. 

Vul alle variabelen in. In het voorbeeld hierboven hebben we een schema gemaakt dat een onvoldoende/voldoende/goed/uitmuntend geeft vanaf een bepaald percentage.

Nadat je het schema hebt opgeslagen, kun je het aan iedere kolom in je Gradebook  koppelen door de kolom te editen.

Vorige Artikel Grade Items aanmaken
Volgende Artikel Hoe maak ik een Grade Scheme aan binnen mijn cursus?
Meer hulp nodig? Mail je vragen over Brightspace naar [email protected] of bel naar 088-0191020, doorkiesnummer 1. Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.