Onderwijslogistiek Support

Hoe maak ik een herkansing aan in mijn cursus

Aangepast op

Advies herkansingen in Brightspace

Indien je gebruikmaakt van herkansingen binnen dezelfde cursusomgeving, is het advies de herkansing in een apart inleverpunt te laten plaatsvinden. Dit omdat bij gebruik van hetzelfde inleverpunt niet meer inzichtelijk is wat de feedback van de eerste kans was t.o.v. de tweede kans, met mogelijke gevolgen van dien. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om herkansingen plaats te laten vinden in een nieuwe Brightspace cursus, in een volgend kwartiel, semester, of studiejaar. In dat geval hoef je niets te doen en is deze handleiding niet van toepassing.

Herkansing aanmaken.


De oorspronkelijke assignment kun je kopiëren om een herkansing aan te maken met dezelfde instellingen als de eerste kans.

Lees hier hoe je een Assignment aanmaakt.

  1. Ga naar Course Tools > Assignments in je navigatiebar.
  2. Klik op het pijltje naast de assignment.
  3. Klik op Copy Assignment.
  1. Geef de herkansing een duidelijke naam
  2. Pas het aantal maximale punten aan. Dit aantal is gelijk aan de eerste poging. De assignments komt daarmee direct in het Grade Book terecht.
  3. Klik op Save & Close.

Settings grade items in Gradebook aanpassen

Indien je wilt dat er automatisch een eindcijfer wordt berekend, waarbij je rekening houdt met een eventuele herkansing, dien je dit in je Gradebook in te stellen. Bijvoorbeeld middels een Formula Calculated grade.

Zorg dat je daarvoor de Setup Wizard hebt doorlopen. Maak daarna een geschikte  Formule aan in de Calculated Grade kolom.

Vorige Artikel Hoe stel ik een Assignment in waarbij meerdere beoordelaars zijn (bijvoorbeeld vierogenprincipe)
Volgende Artikel Hoe stel ik voorwaardelijke criteria voor een opdracht in?
Meer hulp nodig? Mail je vragen over Brightspace naar [email protected] of bel naar 088-0191020, doorkiesnummer 1. Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.